Како је испричала за “Новости”, нада се да ће се брзо потпуно опоравити и поново ступити пред своје ђаке.

- Важно да је да ђаци буду свесни шта је учионица, где се налазе. Наставници треба да буду инспирација ученицима, да буду пример, имамо доста добре деце, због њих треба да радимо и да нам буду на првом месту - испричала је професорка која је, према мишљењу колега и ђака, једна од омиљених у школу.

- Знам да није било лако ни мојим колегама, ни директору свих ових дана. Имам заиста диван колектив и њима дугујем велику захвалност на подршци, као и другим колегиницама и колегама који су се огласили. Министарство је, такође, одиграло значајну улогу, њихова ми подршка веома значи.

Фото: Твитер принтскрин/@ZoranIl77273998

 

На директору школе је сада незахвална улога, треба да одлучи о предлогу Наставничког већа о искључењу три ђака. Тај предлог изгласан је на бурној седници. Како су “Новости” објавиле, И.К. (17), који је снимао инцидент са професорком, исписао се раније из школе.

Наставници инсистирају да се провери валидност дописа о психичким тегобама код ученика Н.Ж.(17), који је измакао столицу њиховој колегиници. Његов отац је, како сазнајемо, обавестио јутрос школу да он не може да се укључи у дисциплински поступак, јер мора хитно у болницу.

Став Наставничког већа у среду био је да се осим Н.Ж. искључи и ђак М.М. (18), који је снимао инцидент. Ова тачка дневног реда у који су “Новости” имали увид била је друга на седници, означене као “анализа понашања ученика и изрицање васпитно-дисциплинских мера”, где се полемисало и о резултатима постигнутим на тромесечју.

Фото: Фејсбук

 

Од тренутка када су “Новости” откриле и објавиле прошлог понедељка да је дошло до инцидента, трстеничка школа нашла се у жижи невиђеног интересовања. Узбуркани су духови, почело је да се више говори о незахвалном положају просветних радника.

Понашање ученика раније су осудили Актив директора свих школа у Трстенику, Министарство просвете,бројни школски колективи, Унија синдиката просветних радника, Центар за социјални рад у Трстенику. Како је за “Новости” испричала професорка прошле недеље, снимак је одмах видео њен син, који је био у тренутку инцидента у учионици преко пута.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".