У понедељак мало до умерено облачно и углавном суво. Захлађење ће захватити и исток региона и максимуми би се требали кретати од +4 до +9 степени Целзијуса. Ветар ће углавном бити слаб, стоји у најновијој временској прогнози метеоролога Марка Чубрила за следећу недељу. 

- У уторак ће се јак хладан фронт перемесити преко Алпа и условиит брзу секундарну циклогенезу. Тај циклон ће уз јачања улазити над Јадрана и у среду би у његовом центру ваздушни притисак могаода опадне. Положај и путања тог циклона ће бити такви да ће он зантно више кише донети западним и јужним пределима - најављује Чубрило.

Испред циклона ветар јужног квадранта у наглом појачању и у уторак ће дуж Јадрана дувати јак и олујан југо, на планинама јак и олујан јужни ветар, а у кошавком подручју јака и олујна кошава. Падавине ће већ у уторак ујутро захватити југозападне и јужне пределе да би се у току дана премештале преко средишњих и делом северних области реигиона док би на истоку углавном остало суво, стоји у прогнози.

- После хладног јутра која ће у уторак донети честу појаву применог мраза, током дана топлије уз дневни максимум од +6 на западу до око +15 понегде на истоку региона - прогнозира метеоролог.

 

У ноћи ка среди југо на Јадрану слаби у окреће на буру и трамонтану, док ће кошава нагло ослабити и престати. У среду умерено до знатно облачно уз повремену, слабу, кишу и умерен, северозападни ветар. Поново ће уследити захлађење, најкасније на истоку региона, наводи се.

- У другом делу недеље се рачуна на јачање антициклона уз стабилно и суво време. Ноћи хладне уз минимуме од -2 до +4 степена Целзијуса, док ће се дневни максимум кретати од +6 до +11 степени Целзијса, дуж Јадрана и до +17 степени Целзијуса - каже Чубрило.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".