Како је Ликар рекао Танјугу, очекује се да ће лекари после 48 сати од операције донети одлуку о томе да ли је Ђукић спреман за транспорт у Србију.

Амбасадор је објаснио да Ђукић ради за немачку фирму која пружа логистичке услуге хеликоптерског транспорта за УН у Нигерији, тако да његова фирма у сарадњи са УН и уз помоћ Министарства спољних послова Србије и амбасаде у Абуџи, покушава да организује његов транспорт у Србију, али одлука у потпуности зависити од процене лекара.

Амбасадор Србије у Нигерији каже да мотив напада, за сада није познат, али да је реч о сукобу између нигеријских војника.

Ликар наводи да ће се више тога знати по окончању истраге, али да према информацијама којима сада располаже, нападач је у тренутку спуштања хеликоптера почео да трчи према летелици испаливши при томе више метака према хеликоптеру и путницима који су се искрцавали.

- Један метак је погодио Ђукића, оружје се затим заглавило, а нападач је наставио да трчи према Ђукићу и два пута га убо бајонетом у стомак, пре него што је убијен. У нападу је убијена и једна Етиопљанка, али се не зна да ли је она држављанка те земље, или је само Етиопљанка пореклом - рекао је Ликар.

Према наводима београдских медија, Светски програм за храну (Wорлд Фоод Програм -WФП) Уједињених нација унајмио је чартер хеликоптер од немачког авио оператера, а један од пилота био је управо Ђукић.

Нападнут је приликом рутинског слетања у Дамбои, у Нигерији, где се војска бори против исламских побуњеника, када је нападач, нигеријски војник, запуцао из ватреног оружја, а потом напао и сечивом.

Убијена је једна хуманитарка, један војник, као и сам нападач, док је Ђукић теско рањен.

Ђукић је смештен у болницу у Мајдиугурију, где је екипа успела да се евакуише.

Ђукић је рођен 1962. у Чуругу.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".