РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорава да ће цела Србија бити у жутом метеоаларму због падавина које ће за 12 часова бити веће од 20 литара по метру квадратном.

Од данас до понедељка на подручју Србије очекују се обилније падавине које могу изазвати поплаве и отежано кретање саобраћаја.

Већа количина кише данас и сутра најпре се очекује у северној, западној и централној Србији, док ће се у недељу и понедељак зона интензивних падавина изместити на југ и исток земље.

Фото: принтскрин РХМЗ

 

 

Очекује се да укупна количина кише за четири дана у Војводини достигне од 20 до 40 мм, а у осталим крајевима од 40 до 70 мм, у западној и југозападној Србији, као и у региону Поморавља и Хомољских планина локално и више.

У Србији ће ујутру бити понегде краткотрајна магла, а у току дана биће умерено до потпуно облачно, местимично с кишом и локалним пљусковима, који ће понегде бити праћени и грмљавином.

Дуваће слаб и умерен, јужни и југозападни ветар током дана у појачању. Увече и у току ноћи ветар ће бити у скретању на северозападни.

Најнижа температура кретаће се од 4 до 9 степени, а највиша дневна од 11 на северу Војводине до 17 на југу Србије.

У Београду ће бити претежно облачно, повремено с кишом и локалним пљусковима. Најнижа температура биће око 9, а највиша око 13 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, биће претежно облачно са честом појавом кише.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".