Лик доктора са ВМА који је лечио Тому у филму, игра Петар Бенчина и овом улогом изазвао је бројне реакције. Многи нагађају да ли је лекар стварно постојао у певачевом животу.

У реалном животу Тома Здравковић јесте уз себе имао бројне лекаре који сведоче о његовом животу и борби са болешћу.

ФОТО: Принтскрин/Јутјуб/ТОМА филм

 
 

Један од њих је и доктор Дејан Елаковић, бивши начелник Клинике за урологију ВМА.

- У почетку нисам знао много о Томи Здравковићу. То је било 1976/1977. године, он је тад први пут долазио код нас на прегледе, онда је отишао са супругом у Канаду. По повратку из Канаде се опет појавио, већ се тада знало да је изузетан певач, сви су га волели и ценили и радо слушали. Сви одреда су гајили посебне емоције према Томи, и болесници и особље и лекари, био је омиљена фигура која је долазила код нас, мислим да смо му поред медицинског третмана помогли и да се осећа пријатно и у болници - испричао је доктор Елаковић.

Тома Здравковић годинама се борио са тумором мокраћне бешике.

Фото: Јутјуб принтскрин/K1 Televizija

 

 

- Тома тој болести није придавао велики значај, имали смо утисак да он то доживљава као неку непријатност која га много не оптерећује, он је и даље живео свој живот који је посветио музици. Могао је да долази на клинику кад је хтео, да одлази кад је хтео, такав наш однос према њему му је одговарао. О томе најбоље говори ситуација када је пред један викенд примљен у болницу јер је имао крварење, да се то крварење хируршки збрине, али је пре тога морао да прима трансфузије крви. То је завршено у суботу негде до 12-13х и поподне је нестао. Ми смо били забринути, изненађени, ја сам обавестио његовог главног хирурга који га је и оперисао више пута - испричао је Елаковић, па наставио:

- Неки људи са стране су нам рекли да је можда отишао у Шабац, то нас је још више узнемирило, није нам било јасно. Бојали смо се да може на бини да колабира, да му позли, али у том тренутку је било шта је било, и ми смо бли пресрећни кад смо Тому рано ујутру затекли у кревету. Он је имао своје везе, своје пријатеље, који су тај његов одлазак са клинике, да би могао да одржи концерт у Шапцу, организовали и омогућили му то. Ето такав је био Тома - рекао је он.

Фото: Архив Новости

 

 

Доктор Дејан Елаковић испричао је и да су према Томи Здравковићу сви имали посебан однос, те да ни пацијентима ни особљу болнице није сметало то што он има посебан третман.

- Мислим да су сви осећали једну велику емпатију према Томи, према његовим проблемима, да смо сви покушавали да му тај боравак учинимо пријатним, да не буде то строги болнички режим, да га не оптерећујемо причама о болести коју је он негирао. Као што је недавно рекла његова супруга Гордана, тек кад је болест узнапредовала он је схватио да је болестан и тад је почео да се плаши смрти. Био је посебан, он је одређивао кад ће се и како њему помоћи. Ја сам Тому пратио више од 10 година, никада нисмо видели ни чули ниједну примедбу ниједног пацијента, нити особља, на његово понашање - рекао је Елаковић.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Toma Zdravkovic

 

 

Тома Здравковић био је познат као велики заводник. Женио се четири пута, али према речима доктора Дејана Елаковића, о емотивном животу у болници није много говорио.

- Није много причао о женама, у тој сфери био је дискретан - додао је на крају Елаковић.

(К1 Телевизија)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".