Као што сваки љубитељ парфема зна, с парфемом може да се претера, али и да се нанесе на погрешна места.

Фото: Профимедиа

 

 

Ово су места на телу крај којих парфем не би требало да се стави:

Коса

Коса природно апсорбира мирисе, због чега се у почетку чинити као добра идеја распршити мирис по њој. Али, парфеми на бази алкохола могу да исуше косу, поготово ако га прскате на њу. Уместо тога, Цосмополитан предлаже прскање парфема на четку за косу, како би се избегла оштећења или испуцали врхови.

Руке

Док је наношење парфема на дланове један од најпопуларнијих начина за мирис носите цео дан, ако се случајно нађе на вашим рукама, може кожу да учини сувом и да изазове пуцање, чак и крварење. Осим тога, ако случајно протрљате очи с парфемом на рукама, вероватно ће изазвати пецкање и иритацију.

Пазух

Прскање мириса испод пазуха представља још један потенцијални узрок иритације. Интеракција између парфема и знојних жлезда испод пазуха може да резултира пецкањем.

Гениталије

Слично као и на пазуху, прскање парфема у близини интимног подручја такође може да доведе до исушивања коже. А мириси могу да изиритирају вагину и да доведу до свраба и пецкања.

Уместо тога...

Фото: Профимедиа

 

 

Најбоља места за наношење парфема су пулсне тачке на телу, укључујући зглобове, врат и предњи део колена, јер су то места на којима парфеми који емитују топлину и неће да изиритирају кожу.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".