Најбитније је да овај маслац не садржи додатне хемијске супстанце како би био укусан: Потребна су вам само два састојка да бисте га направили: 

  • 2 л неутралне павлаке од 30 % масти
  • соли по укусу

Начин припреме маслаца:

Неутралну павлаку сипајте у неку дубоку чинију, и мутите миксером на лаганој брзини да ван не прска по радној површини: 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

 

На самом старту мућења, смеса ће личити на шлаг за торте, али је важно да не престајете са мућењем уз нешто већу брзину. Потребно је да павлака постане још гушћа и да се масноћа одвоји у грудвицама. 

Ако желите да вам маслац буде слан, додајте со. Битно је да  испод чврсте масе у грудвицама остане вода јер управо то треба да се постигне. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

 

Потом је потребно да маслац оцедите рукама из те течности, ставите неколико секуди у хладну воду и обликујте га како желите и умотајте у провидну фолију. 

Оставите га на сат времена да се стегне и после тога је спреман за употребу. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

 

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".