Како се у мејлу који је стигао са адресе у потпису "Учк, Учк" наводи, "улице ће бити пуне крви, органи ће летети на све стране...

"Видим ви се и даље к****е, стока одвратна националистичка, ништа нисте научили, није вам био довољан НАТО да вас бомбардује, ви не одустајете од идеје ‘српског Косова’. Ако вас НАТО није натерао да одустанете, ако вас прва генерација УЧК није натерала да одустанете, ми ћемо вас натерати, тако што ћемо рат пренети у ваше домове, станове, фирме, канцеларије, на ваше улице. Као што сте ви убијали недужне цивиле по Косову, по Босни, по Хрватској, сада ћете видети како је то када се масакр догађа на улицама ваших градова", наводи се у мејлу.

Уз наведене претње, спомињу се и "геноцид из 1913", као у "Рачак масакр", а даље се наводе и локације где су наводно постављен ебомбе.

"Улице Београда, Новог Сада, Пријепоља, Краљева, ће да буду пуне крви, разнесени људски органи ће да лете у ваздух, да се лепе по зидовима.

Мислите да смо заборвили геноцид из 1913? Е нисмо, као сто нисмо заборавили ни Рачак масакр, као што нисмо заборавили нити једног цивила убијеног на Косову. Освета је пре свега намењена људима које сматрамо најодгворнијим за злочине, и за терористичку политику српске државе. Сада што ће на тим местима бити и колатералне штете, вари к**и, ко им је крив када раде са или за вас четничка г***а. Звонко и Милане, крви ћемо вам се напити".

Како се наводи у мејлу, Ц4 бомбе, са прикаченим ампулама са карфентанил нервним агенсом постављене су на следећим локацијама:

3 бомбе:

Канцеларија фирме Нови Пазар Пут

Поштење 4а, Нови Пазар

1 бомба:

Канцеларија фирме Нови Пазар Пут у Ћуприји на адреси Карађорђева 6

2 бомбе:

Канцеларија фирме Нови Пазар Пут Сјеница на адреси Пријепољска 57

2 бомбе:

Канцеларија фирме Нови Пазар Пут Секција Рашка на адреси Супње ББ

1 бомба:

Канцеларија фирме Нови Пазар Пут Секција Тутин, адреса Султан Мехмед Фатиха ББ

1 бомба:

Канцеларија фирме Нови Пазар Пут Секција Краљево на адреси Чибуковац ББ

6 бомби у Цркви Светог Марка

9 бомби у Храму Светог Саве

2 бомбе у Цркви Светог Ђорђа у Новом Саду, на адреси Пашићева 4

4 бомбе у канцеларији Србијапут ЈСЦ на адреси Булевар Краља Александра 282

2 бомбе на првом спрату ВМА у Београду

5 бомби на плацу фирме Бетоњерка Алексинац, Аутопут бб

У мејлу се позива на смрт председника Александра Вучића, Милорада Додика, Владимира Путина, Српске православне цркве, Звонка Веселиновића, Милана Радоичића, "великосрбијанској терористичкој идеологији" уз поруку "Слобода Косову".

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".