У августу прошле године урађена јој је нефректомија левог бубрега. Хроничан програм дијализе подразумева терапију сваки други дан у трајању од по пет сати.

Ограничења су бројна. Поред константног умора, ту је ограничење у виду уноса течности, као и намирница које је могуће конзумирати.

Ивана жели да настави нормалан живот уз своју четворогодишњу ћерку, а једино решење је трансплантација бубрега. Будући да нема донора, она је на листи чекања за трансплантацију органа.

С обзиром да је у Србији ове године урађена само једна кадаверична трансплантација (са преминулог донора), Ивана ће се пријавити за кадеверичну трансплантацију и у Белорусији и тиме повећати могућност да што пре уради трансплантацију и добије нову шансу за живот.

Фото: Будихуман.рс принтксрин

 

 

Средства су јој потребна за трансплантацију бубрега као и за припремне специјалистичке прегледе, превод медицинске документације као и за путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења.

За Иванин живот! Будимо хумани!

Помозимо Ивани!

УПИШИ 1373 И ПОШАЉИ СМС НА 3030

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001468264-27

Уплатом на девизни рачун:

160-6000001468448-57

ИБАН:

РС35160600000146844857

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Иначе, Ивана је у протеклом периоду у јавности постала позната као млада мајка која је покренула петицију "Донорство је херојство" и у протеклим месецима борила се за покретање трансплантацје у Србији са мртве тачке. Као активиста, указивала је на законске зчкољице које су стале на пут трансплантације у земљи, могућностима да се оне реше и проблемима пацијената чије оздрављење чека. Истицала је и о да су се у вишемесечном периоду откако је трансплантација стопирана заувек опростили од неких пацијената.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".