Овим потресним речима почиње своју исповест Надица Метушев, ћерка брутално убијене Слободанке Метушев (48) коју је невенчани супруг Стеван Ш. (50) заклао у петак у прихватном центру за мигранте у Капотери у Италији.

– Убио ми је мајку, он је монструм! Након тога је мртав хладан звао своју мајку у Србију да је обавести да је у затвору и да је убио жену. Тада је његова мајка звала моју сестру и брата, а они су обавестили мене – каже неутешна ћерка убијене Слободанке и додаје:

– Прво нисмо веровали, а касније сам на вестима чула да је нека жена убијена у Италији и одмах сам знала да је то моја мајка.

Она каже да је је добила позив од Слободанке само два дана пре њене језиве смрти.

– Позвала ме је и преко гласовних порука ми је рекла: “Убићу се, ја не могу више овако да живим.” Била је уплашена и молила ме је да јој купим карту за Француску, где живим, како би побегла од мужа – каже очајна ћерка и наставља:

– Рекла сам јој да ћу све урадити да је заштитим и да јој шаљем карту у недељу, а ето, само два дана пре тога он је њу убио. Не можемо да верујемо, да је убио жену са којом је био пет година у вези.

Надица каже да је Стеван вероватно сазнао да Слободанка жели да га остави.

– Сазнао је да жели да га остави и то био окидач да је убије. Комшије са којима су живели у прихватном центру кажу да су се сваки секунд свађали око разних ствари – каже она и додаје да за насиље и малтретирање нису чули раније, већ су само сумњали јер се Слободанка никад није жалила.

Ћерка убијене жене каже да је последњи пут видела мајку 10. септембра.

– Мајка је дошла код мене 10. августа и тада сам приметила да нешто није уреду, али чак ни на моје инсистирање она није желела да ми каже у чему је проблем. Била је видно уплашена, нерасположена, а телефон није испуштала из руке, чак и када је ишла у тоалет – каже она:

– Убрзо је за њом дошао и монструм и ја сам их примила у свој стан и чували су моју децу док ја радим, а 10. септембра кад сам дошла с посла стан је био откључан, децу ми нису покупили из школе – нестали су.

Потресним гласом Надица каже да јој се мајка након тога јавила.

– Тада су отишли у тај центар у Италији, а када сам је питала зашто је побегла и зашто се није поздравлиа, она је рекла да су журили и да су, ето, тако отишли. Била сам љута, а сада сам убеђена да је он присилио и да је морала да оде, јер јој је претио – каже и додаје да чекају обдукцију како би тачно знали како је Слободанка убијена.

Надица Метушев наводи и да би она и њена породица желели да њихова мајка буде сахрањена у Србији, али да имају доста папирологије и да је проблем јер је она у Француској, остали рођаци су у Србији, док је Слободанка убијена у Италији.

Подсетимо, како су раније навели италијански медији, после жестоке свађе, Стеван Ш. је прво ударио супругу Слободанку Метушев, а онда је потегао нож, задао јој више убода по целом телу. После злочина он је побегао и сакрио се у оближњој цркви. Стевана су касније, у цркви отвореној за помен мртвима, пронашли полицајци. Седео је на степеништу, још увек држећи крваво оружје у руци и викао је: “Убио сам је!”.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".