Хармоникаш Александар Софронијевић имао је толико килограма да сам није могао ни пертле да завеже. Разлог за прекомерну килажу био је неуредан начин живота. Умео је да поједе и 40 ћевапа, није био физички активан, а недостајало му је и редован сан.

"Имао сам 128 килограма, нисам могао да се савијем да завежем пертлу, мама ми је запертлала. То је било неке 2008. године а сада варирам између 88 и 90 кила, значи око 42 килограма сам смршао. Сад замислите хармонику од 13 килограма и та килажа тада и не знам колико би у мом послу могао да издржим. Ко зна да ли бих добио шећер и да и би ми срце издржало. Моја енергија и мој мозак су другачији сада, много боље свирам, све ми је лакше, боља концентрација", рекао је музичар који не крије да је велики гурман.


"Волим да једем, гурман сам по природи на маму. Моја мама је са Дивчибара и тамо се страшно добро једе, и од малена баш добро једем. Имао сам тај бенд 'Престиж' и имао сам те вечерње свирке где се свира до 3,4 ујутру, правиш супер забаву и огромне пазаре, и онда се доста и пило, ја конкретно вотку неку а после тога идеш на пљескавицу, огромну пицу или палачинку на метар. И сад комбинација, много једеш, не тренираш, мало спаваш, и константни алкохол, и стално стрес и фрка, уписујем факултет, и дошао сам до тачке да сам стално јео. Сећам се да сам сам могао да поједем једно пиле, велико пиле, а једном сам појео 40 ћевапа и мени је то било нормално", испричао је музичар у емисији РТС ординација, коме је чак 10 година било потребно да схвати колико хране му је заправо довољно.


"Видео сам колико је лоше бити гојазан, колико не можеш ништа. То је једна дисфункционалност душе, тела и мозга. Најбитнија је истрајност, прво иде тај мали, први корак а онда један по један наредни. Кренуо сам по мало да топим то сало 2008. година, правио сам и ја грешке, и све до 2018. нисам знао како и шта да комбинујем правилно и тек тада сам схватио да ти не треба уопште пуно хране да би био сит, и да је храна заправо наше гориво", објаснио је Софра који је недавно раскинуо двогодишњу везу са водитељком Сањом Ћулибрк.

"Свакако да сам кренуо даље, један период патње је морао да се прође. Сада памтим само најлепше ствари, ми смо уживали у љубави док је све то трајало. Поносан сам јако на тај период који сам провео са Сањом и желим јој заиста све најлепше у животу", казао је хармоникаш.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/culibrkova_

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".