Светозар је испричао како је провео своје прве дечачке дане и где је снимио прве филмске сцене: 

- Проходао сам у тадашњој Улици 29. новембра, испред Дома милиције. То је прво чега се сећам. Моји родитељи су из Лесковца, одатле су дошли у Београд, тако сам се ја родио у Београду. Живели смо у малом стану од девет квадрата тик преко пута Дома милиције. Првих осам година живота провео сам у том стану. Свој први кадар снимио сам на сто метара од тог стана, на железничкој станици Дунав 18. година касније, у серији "Светозар Марковић" с Лазом Ристовским -започео је причу и додао да је захвалан родитељима што су га васпитали на посебан начин. 

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

- Мене су родитељи поставили на ноге и на томе сам им захвалан. То је био склад у којем смо брат и ја били ушушкани. Никада нисмо доживљавали ексцесне ситуације у породици, нисмо били ни размажени, али смо се добро осећали. Имали смо слободу коју нам је пружао отац својим либералним схватањима и дисциплину коју је спроводила наша мајка на здрав начин, на начин на који и данас ради у својој 88. години.

Међутим, бројним људима оставља утисак човека који је превише арогантан:

-  Условно речено, не бисте рекли за вас је важило да сте арогантни, а важило је. Важи и данас. То ми кажу. Отворено. Нисам ја арогантан, можда кријем неку несигурност, можда имам одступницу прилазака близу људима које не познајем. Мало се чувам, па тако изгледа. Не пружим одмах руку свакоме, не насмејем се, не грлим одмах. Идем на сигурно. Моја пријатељства су мека до граница до којих треба да дођу - рекао је глумац.

Глумом је одлучила да се бави и Цветковићева старија ћерка, али је он не саветује када је у питању глума: 

- Она је у том добу да не можете ни на шта да је упозорите. Толико зна да ја не могу да претпоставим колико зна за све врсте уметности. Ради на факултету као асистент. Некада сам нем на све што уради и свака јој част. Прошло је време савета - испричао је Светозар.

(Курир.рс)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Славна глумица Мира Бањац

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".