Стотине полицајаца опремљених сузавцем заузеле су положаје у близини раскрснице која повезује Исламабад са његовим побратимским градом Равалпиндијем док је група демонстраната палила дрва и узвикивала слогане, пренео је британски лист "Гардијан".


Две групе су се приближавале једна другој, а затим су демонстранти гађали полицију каменицама, која је одговорила сузавцем.

Фото: Танјуг/АП

 


Недуго затим, демонстранти су се разишли, а полиција је поново отворила раскрсницу за саобраћај.

У јучерашњем нападу на Канов конвој погинуо је један мушкарац, а повређено је најмање 10 особа, што је значајно повећало улог у политичкој кризи која је захватила су земљу од када је Кан свргнут са власти у априлу, навео је лист.

Фото: Танјуг/АП

 

У данашњем обраћању из инвалидских колица у болници у Лахореу Кан је оптужио свог наследника Шехбаза Шарифа, министра унутрашњих послова Рану Санаулаха и вишег војног званичника за умешаност у заверу са циљем да га убију.

Фото: Танјуг/АП

 

- Ова тројица су одлучила да ме убију - рекао је Кан у свом првом јавном обраћању од напада, додајући да су умешана двојица наоружаних нападача.

Фото: Танјуг/АП

 


Он није понудио никакве доказе за своје тврдње, а влада је негирала било какву умешаност, окривљујући за покушај убиства наоружаног мушкарца који је то урадио због верског екстремизма.

БОНУС ВИДЕО:

ЖИЧАНА ОГРАДА ИЗМЕЂУ ПОЉСКЕ И РУСИЈЕ: Пољаци се плаше новог таласа миграната

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".