Финска премијерка Сана Марин ослобођена је од оптужби за недолично понашање након што су летос процурели снимци са приватних забава којим је присуствовала.

На спорним снимцима се види како 36-годишња политичарка плеше и пије са својим пријатељима и познатим личностима. Ови кадрови су одјекнули свуда у свету и доспели су на насловне стране свих светских медија.

 

 

Један од снимака подстакао је гласине да се млада премијерка можда дрогирала, али је она одмах одбацила све оптужбе и спремно се подвргнула тесту на дроге, који је био негативан.

Фото: Профимедиа

 

У више притужби парламентарном омбудсману наводи се да би прекомерна конзумација алкохола на забави у августу учинила да Марин, најмлађи шеф владе на свету када је изабрана 2019, не може да обавља своје службене дужности.

Ипак, званичном истрагом омбудсман је закључио да Маринова није занемарила своје дужности у канцеларији током забава којима је присуствовала. 

- Нема разлога да се мисли да је социјалдемократска шефица владе занемарила своје службене дужности или прекршила закон - објаснио је омбудсман Томас Пејсти у разматрању жалбе на недолично понашање 36-годишње премијерке током лета.

 

 

Законитост деловања владе, председника и власти у Финској проверава независни министар правде.

Грађани могу да му поднесу притужбе ако сумњају да се неко незаконито понашао.

Након објављивања снимака премијерке Марина, Пејсти је примио неколико оваквих притужби, углавном оптужујући је да није способна да обавља своје дужности због конзумирања алкохола.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Сана Марин - премијерка Финске која се залаже за чланство у НАТО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".