"Street View" је једноставан начин за добијање приказа од 360° у скоро свакој улици на планети, што га чини савршеном алатком за стицање раног утиска о следећој дестинацији за путовање или једноставно истраживање света из удобности свога дома. Иако апликација Гоогле Мапс већ дуго нуди коришћење "Street View" функције, корисницима је била доступна и посебна "Street View" апликација за Андроид и иОС уређаје.

Ова самостална апликација служила је двема различитим групама људи – онима који су желели детаљан "Street View" приказ и онима који су желели да допринесу сопственим снимцима од 360°. С обзиром да популарније Гугл мапе апликација има подршку за "Street View", као и да Гугл нуди веб апликацију "Street View" Студио, сазнање о гашењу самосталне апликације заиста не би требало да буде изненађење, иако је путем Гугл плеј продавнице преузета више од милијарду пута.

Гугл се о овоме није званично огласио. У најновијем ажурирању, компанија је припремила прегршт обавештења о гашењу, које су приметили стручњаци који анализирају нова издања апликација. У обавештењима се подстичу корисници да пређу на Мапс и наводи се да ће самостална апликација бити угашена 31. марта 2023. године, пише Смартлајф.

Иако корисници неће изгубити превише функционалности због ове одлуке, гашење апликације ће такође значити крај за Photo Paths функцију која је представљена прошле године. Photo Paths функција је замишљена као начин да се омогући скоро свакоме ко има паметни телефон да приложи једноставне дводимензионалне фотографије улица или стаза које компанија још увек није документовала.

(Смартлајф)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".