"Јединице Војске Србије су данас у поподневним часовима, након правовременог откривања и праћења, неутралисале комерцијални дрон који се кретао из правца Копаоника ка Рашки.

Дрон је оборен применом мера електронског ометања, у непосредној близини војних објеката у гарнизону Рашка.

Војска Србије ће и даље, у складу са наређењем председника Републике и врховног команданта, обарати све беспилотне летелице које се нађу у зони забране лета и у близини војних објеката", наводи се у саопштењу.

Фото: Танјуг/Министарство одбране/Јово Мамула

 

Подсећамо, јуче је председник Србије и врховни командант оружаних снага Александар Вучић издао је званичну наредбу да све непријатељске беспилотне летелице на територији централне Србије буду уништене без одлагања.

У циљу спречавања даљих непријатељских активности подигнути су српски "мигови 29" у акцији праћења и евентуалног напада на непријатељске летелице.

Војска Србије пре 20 минута је оборила дрон изнад Рашке, сазнају Новости. Према незваничним сазнањима Новости, у питању је комерцијални дрон који је извиђао терен. У току је потрага за обореном летелицом и очекује се да ће до зоре бити пронађена. Дрон је оборен у ширем рејону Копаоника.

БОНУС ВИДЕО: ПОГЛЕДАЈТЕ: Српски "мигови 29" крећу у акцију потраге за непријатељским дроновима

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".