Мердић је на друштвеним мрежама објавио снимак инцидента, на којем се може видети како се обраћа Есаду Плавом и удаљава се од њега говорећи му да има право да слика, будући да се налазе на јавној површини. На крају видеа, Есад насрће на њега и телефон испада из руку Мердића.

- Данас у мојој накани да од своје породичне куће прошетам до омиљеног кафића и попијем кафу био сам нападнут физички од стране Есада Мухаремовића, нама познатијег као Есад Плави. Наиме, ничим изазван пришао ми је са леђа и насрнуо на мене, а да нисам био ни свестан да ми се приближава. Зачуо сам само речи : "Ово ти је за Дарка Лазића" и осетио ударац у пределу врата - изјавио је Мердић за медије у БиХ.

Каже да га је упозорио да ће све снимити и објавити.

- Колико год се трудио да се одмакнем јер нисам особа која било какве неспоразуме решава насилним путем и тучом, он је без обзира на моја упозорења да се одмакне од мене, и даље наставио са кретањем према мени и упућивањем вербалних претњи и са наканом да на мене физички насрне. Што је нажалост на крају и учинио. Након што сам пао на тло он и још једна особа из његове пратње су ми неколико пута ногама задали ударце у пределу главе и грудног коша. Да би ми затим отели фотоапарат и мобилни телефон који сам имао уза себе. Да бих фотоапарат после нашао у оближњем каналу - додаје Мердић и истиче да је позвао полицију у Тешњу.

Каже да му је разбијен мобилни телефон и уништен фотоапарат. Есад Плави такође је проговорио о сукобу.

- То траје већ неко време. Правили су ми неке проблеме откако сам отворио локал 1999. године. Има једно месец, почео је одједанпут, као дух из боце, поново да провоцира. Ја сам имао 16 миграната, 10 момака и 6 девојака, неки су брачни парови, који су спавали ту код мене. Имам мотел, помоћне зграде. Једино што не ваља за имиџ хотела је то што људи имају предрасуде према мигрантима. Он неколико дана долази и снима то, људи ми се јављају телефоном да неко долази, говоре ми да неће да долазе јер "онај снима". Њега сви знају овде, клошар обични. Не знам одакле му назив новинар кад човјек ни четири разреда није завршио - рекао је Есад Плави за "Дневни аваз".

Фото: Јутјбу принтскрин/ОТВ Валентино

 

Каже да је тачно да му је фино рекао да не долази "јер је превршио сваку меру".

- Данас сам му рекао немој више долазити јер је прокорачио сваку меру. Отишао сам само да му узмем телефон. Међутим, вероватно му треба реклама. Он тврди да сам га напао због Дарка Лазића. Какав Дарко Лазић! Ја сам изнајмио Дарку Лазићу тај простор, изашао људима у сусрет. Дарко Лазић к'о Дарко Лазић. Тај је ваљда звао Лазића и као он му је рекао, оплео ме како сам ја узимао паре за ракламу, да Дарко Лазић нема појма о том наступу ту. Онда и ја Дарка назовем. Шта ја и да га тужим не можеш му ни ораха узети - рекао је Есад Плави и додао да Мердића није пребио.

- Ма где ћу ја њега пребити. Ово траје већ неколико дана, ниједан човек није од гвожђа. А стварно је сада претерао. Нека се кани мог објекта. Мени ништа друго не треба - поручио је на крају Есад Плави. 

Из полиције су за портал "Аваза" рекли да им овај сукоб није пријављен. 

(Дневни аваз)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".