Колико су људи креативни и сналажљиви када је у питању узимање слободног дана говори и објава једне девојке на друштвеној мрежи која је потражила помоћ за добар изговор за изостанак са посла.

"Добар изговор за изостанак са посла? Почела сам да радим у једној фирми пре месец дана, али ми треба један слободан дан да бих завршила мени јако битне ствари. Који је добар изговор по вашем мишљењу?" - гласило је питање девојке, коментарима на рачун њене објаве не назире се крај.

"Реци им да идеш на разговор за посао са већом платом".

"Гледала сам директно у сунце кад је било помрачење, па сам се разболела".

"На месец дана рада имаш минимум један дан зарађеног годишњег одмора".

"Немој да детаљишеш. Имаш високу температуру, закована за кревет и то је то.
Једино ми није јасно како то да не можеш да узмеш слободан дан или само желиш да штедиш слободне дане?

Можеш увек да кажеш да имаш да завршиш битне ствари и да мораш да узмеш слободан дан. Не знам у којој фирми би био проблем. У крајњем случају, реци да су неодложиви медицински прегледи, само идиот ти не би дао дан за то...а у том случају ћеш бар сазнати где радиш".

"Ако ниси анемична и не плашиш се игле, буди давалац крви и добијаш по закону слободан дан".

"Заспим на посао, одем (касним), кажем шефу да сам заспао (остајем још мало), без бриге. Напијем се, идем на посао, кажем да сам мамуран, радим нешто друго, све је у реду. Зашто? Никада нисам лагао, увек сам искрен, али остајем х пута мало дуже да обавим посао ако закаснимо. Битно је да је посао сада завршен, да ли је радио један дан мање или више није битно. Свако има неке обавезе, поготово ако радите од 9-4, морате да одвојите дан за банку, на пример, која ради у истом временском оквиру".

"Ћао шефе, како сте од јутрос? Ја само да вас питам ако није проблем да не дођем данас, добио сам неку проливчину сачувај ме Боже и саклони. Хоћете да вам слику пошаљем, нисам још воду пустио?".

"Немој да кажеш да си болесна, а онда идеш ван куће да завршаваш било шта - шта ако те неко види и ухвати у лажи? Немој да јавиш ујутру да не долазиш тај дан - стављаш у незгодну позицију и шефа и чланове тима. Лепо кажеш - треба ми слободан дан да завршим неке приватне обавезе".

"Стомачни проблеми увек упале".

"Кажеш да имаш симптоме грипа и сами ће хтети да останеш код куће".

"Пошаљеш лепо надређеном поруку ујутру да не долазиш тај дан на посао јер ти није добро, и то је то. Масу пута је упалило за мене у четири различите компаније. Сваки пут је одговор био позитиван и ниједан једини пут ме није нико притискао за детаље".

А који су ваши убедљиви разлози за недолазак на посао? 

БОНУСС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".