Јувентус је синоћ у Лисабону поражен од Бенфике 4:3 у мечу петог кола групе Х Лиге шампиона. Торински клуб нема више никаквих шанси да се пласира у нокаут фазу ЛШ, али ће торински клуб, ако освоји треће место, наставити такмичење у Лиги Европе. Торински клуб први пут после девет година неће играти групну фазу Лиге шампиона.


- Ова елиминација боли, љути смо и разочарани, али сада морамо да се фокусирамо на Серију А. Морамо да се вратимо у шампионску трку, јер нисмо имали добар почетак сезоне због чега је неопходно да повратимо физичку и менталну енергију. Морамо да прихватимо ову елиминацију и то разочарање претворимо у мотивацију за наредни меч против Лећеа. Елиминација је свакако била неминовна пре овог меча, али смо имали осећај упркос лошем првом полувремену да још можемо да угрозимо Бенфику - рекао је Алегри.

Фото: Инстаграм принтскрин/Јувентус

 

 


Јувентус ће се борити у последњем колу за треће место у групи Х, које води у Лигу Европе.

- Примили смо други гол после изједначења. Отежали смо себи живот, нисмо искористили две шансе преко Душана Влаховића. Надали смо се да ће последњи меч бити важнији, али нажалост није тако - закључио је тренер Јувентуса.