Тело је у петак око 14 сати приметио Срђанов први комшија, иначе социјални радник.

- Мој супруг је дошао с посла и видео је ноге у његовом дворишту, тада се приближио огради и престравио се. Видео је Срђана крвавог, како беспомично лежи на трави. Тада је отишао до другог комшије и заједно су ушли у двориште и видели да је преминуо - каже жена, чији је муж нашао Срђана и одмах позвао Хитну помоћ и полицију.

Узрок смрти се истражује

- Лекари су само могли да констатују смрт, а мој супруг је ишао на препознавање тела, јер нико од младићеве ближе породице не живи у близини. Срђан је имао посекотину на врату. Чули смо да је он извршио самоубиство - тврде комшије.

Иако комшије верују да се Срђан А. убио, узрок смрти још није утврђен.

- Тело је послато на обдукцију, након чега ће се знати на који начин је младић изгубио живот - објашњава наш извор.

Мештани Калуђерице наводе да је несрећни младић кобног дана имао избезумљен поглед, који им није слутио на добро. Они нам причају да је живот покојног Срђана А. обележила трагедија.

- Срђан је у јулу 2002. доживео језиву судбину. Са оцем, мајком, братом и ујаком, колима су пошли на годишњи помен његовој баби и тада се догодила стравична саобраћајна несрећа. Наиме, на њихов аутомобил, којим је управљао Срђанов ујак, налетео је воз. То је било у Куршумлији, одакле су и родом - кажу комшије:

- У том судару Срђан је остао без читаве породице. Погинули су му мама, тата и брат, док су он и ујак били тешко повређени. Сећам се да је тада био дуго у болници и да су му обе ноге биле у гипсу, а имао је и проблема са куковима.

Комшије кажу и да се након несреће Срђан, који је тада имао само 12 година, вратио у Калуђерицу.

- Његов ујак је добио старатељство над њим, али је он живео у Аустрији, па су Срђана чувале две комшинице. Убрзо су почели проблеми и Срђан је чак ставио нож под грло жени која га је чувала. Често их је нападао и оне су биле неколико година уз њега, али су после отишле и био је препуштен сам себи - рекла је комшиница и додала:

- Кренуо је странпутицом, почео је да пије и да конзумира наркотике. Једном је запалио и кућу. Све је горело, па је ватра захватила и бандеру са кабловима. Неколико дана нисмо имали ни струје.

Сви га се плашили

Они додају и да је често нападао суседе и да су га се сви плашили.

- Знао је да искочи из мрака, да тражи паре, да прати људе, па смо децу испраћали у школу да их негде не би срео. Такође, избо је ножем и једног мушкарца - каже комшиница и додаје:

- У лето 2018. напао је мог свекра и толико га претукао да је човек завршио у болници. Једва је преживео, али је умро у јануару 2019. Тада смо га исто пријавили, био је у притвору, али су га после пустили.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".