Између осталог, биће речи о одлагању почетка грејне сезоне и рационализацији потрошње електричне енергије за новогодишњу (свечану) расвету.

На дневном реду је и измена одлуке о локалним административним таксама које, према ранијим најавма градских челника, неће бити знатно веће него што су биле ове године.

Такође, расправљаће се и о допуни одлуке о висини стопе пореза на имовину којом је предвиђено да порез на имовину физичких лица за следећу годину може бити увећан највише пет одсто у односу на обавезу из 2022. године.

Фото: Н. Фифић

 

При томе, грађани којима су цене непокретности за 2023. годину смањене, добиће мањи износ пореза на имовину у односу на ову годину.

На дневном реду су и одлуке о изради урбанистичких планова, али и усвајање два таква плана од којих је један велики и односи се на Нови Београд.

Одборници ће расправљати о изменама и допунама Плана детаљне регулације за делове општина Нови Београд и Вождовац, као и предлозима одлука о изради или измени и допуни планова детаљне регулације за делове општина Земун, Палилула, Звездара, Раковица.

Фото: Д. Миловановић

 

Пред одборницима ће се наћи и измене Одлуке о одређивању зона на територији Београда, измене Одлуке о одређивању зона и најопремљенијих зона на територији града за утврђивање пореза на имовину, као и измена Одлуке о одређивању акустичких зона на територији града.

На дневном реду су и измена Одлуке о Градској управи Града Београда, измена и допуне Одлуке о комуналном реду, измена Одлуке о комуналној инспекцији, као и измене Одлуке о задовољавању потреба и интереса грађана у области спорта у Београду.

Расправљаће се и о Предлогу решења о давању сагласности на ребаланс програма пословања за 2022. годину ЈКП ГСП "Београд".

Фото: Драган Кујунџић/Танјуг

 

Такође, разматраће се и допуна Одлуке о оснивању јавног комуналног предузећа за управљање парковима и обезбеђивање услова за њихово уређење, употребу, унапређење и заштиту на подручју општина Вождовац, Врачар, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица - "Београдски парк".

На дневном реду је и измена Одлуке о промени Оснивачког акта установе социјалне заштите "Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју", те Предлог решења о давању сагласности на Статут позоришта КПГТ.

Седница ће бити одржана у Народној скупштини Србије у Улици краља Милана, са почетком у 11 сати, уз поштовање препорука о превентивним мерама у циљу спрецавања ширења корона вируса које је препоручио Градски завод за јавно здравље Београд.

БОНУС ВИДЕО: ПРЕДЛОЖЕН САСТАВ ВЛАДЕ: Председник Вучић прочитао имена будућих министара

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".