Он је био ухапшен јула 2020. године након што је откривено да је четири месеца имао недозвољене односе са девојчицом а скандалозан случај испливао је на светлост дана након што се тринаестогодишњакиња пожалила својој баки па је алармирана полиција.

Будући да се Мартин О. бранио са слободе, он је то злоупотребио да побегне у иностранство са нишког аеродрома „Константин Велики“ али је пронађен у Немачкој по међународној потерници Вишег суда у Нишу и изручен Србији у мају ове године.

Након што је Апелациони суд приликом потврђивања пресуде одбио њихову жалбу, бранилац оптуженог адвокат Горан Ђорђевић из Ниша најавио је да ће искоритити друге правне могућности које стоје на располагању. Он је рекао да је налазом вештака психијатра потврђено да је оптужени поступао у отклоњивој правној заблуди јер због порекла и животног окружења није био свестан забрањености свог дела, што искључује његову кривичну одговорност.

Фото: Ј. Ћосин

 

-Апелациони суд није одговорио на суштинско питање на коме се заснивала одбрана а то је институт отклоњиве правне заблуде. Искористићемо правне могућности које нам стоје на располагању, рекао је Ђорђевић за “Блиц”.

Мартин О. се након изручења налази у притвору који му је продужен до правоснажности пресуде.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: СНИМАК ДРАМЕ: Блокада Железника, бомбе и дрога у аутомобилу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".