Марко Живковић рођен је 4. априла 1972. године у месту Крушевцу. Завршио је Академију драмских уметности у Новом Саду. Није требало много времена да прође како би Марко завршио у глумачким водама. Један је од ретких који су постигли велику успех како на филму тако и у позоришту. 

Популарност је стекао учествовањем у шоу на телевизији где се показао као успешан водитељ. Тиме је показао да има још један таленат.

Иза себе има много успешних пројеката, па је тако глумио у разним телевизијским серијама и филмовима, а глумио је и у хит представи „Не играј на Енглезе“. Иза себе има брак са манекенком и водитељком емисије „Плесом до снова“, Наташом Павловић. Њих двоје су се венчали 2001. године, а у браку су провели четири године након чега су се развели. Њих двоје су остали у добрим односима, о чему најбоље сведоче и пројекти на којима су заједно сарађивали након развода.

Затим је уследила борба са малигним канцером једњака и желуца која се после дуге битке завршила победом, али и смрт оца која је оставила празнину у његовој души.

- Болест једњака је, кажу многи, немогућност да се помириш са неправдом. Неправда било које врсте много ме боли, као и немоћ. То су две ствари у животу које не подносим - испричао је Марко те 2008. године након вишесатне операције. Он је тада имао 36 година и жеља за животом победила је опаку болест.

Као члан драмског позоришта у Београду глумио је у представи „“Свирај то поново“, „Не играј на Енглезе“, „Лет изнад кукавичјег гнезда“, „Делиријум тременс“… Појавио се и у другим пројектима као што је: „Монтевидео, Бог те видео“, „Фолк Лепи Лукић“…

Марко је освојио много награда, а већ се дуже време бави хуманитарним радом. Једном је водио и квиз „Здраво Европо“ који је трајао 5 циклуса.

(Иформер.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".