Према писању шпанских медија, жена (67) која је изазвала несрећу налетањем на њихово возило одговараће под оптужном за убиство из нехата.

Трагедија се догодила 13. јула у у граду Еспиноса дел Камино, а на основу истраге која је трајала три месеца утврђено је да је жена кренула у недозвољено претицање камиона.

- Било је 22.35 часова када је путнички аутомобил који је претицао камион улетео у леву траку испред "форда" који се правилно кретао својом десном траком у супротном смеру - пише елнортедецастилла.ес.

Андреја је била у "форду" са дечком и његовом сестром (29). Након удеса њихово возило се преврнуло и био је потпуно уништен. Они су били заробљени све док ватрогасци нису стигли и извукли их из олупине. Сестра страдалог младића и жена која је изазвала удес прошли су с повредама.

- Из исказа сведока и трагова пронађених на месту, као и оштећењима на возилима, било је могуће утврдити путање којима су се сви кретали неколико тренутака пре судара и прецизирати место где је дошло до судара.

Као резултат тога, потврђено је и постојање веома тешке повреде Општих саобраћајних прописа, приликом извођења маневара недозвољеног претицања који је довео до саобраћајне незгоде у којој су погинуле две особе, а за коју се води истрага против возача насилника. Наводни починилац кривичног дела убиства из нехата предат је Истражном суду у Бривијесци - наводи шпански портал.

Страдала Нишлијка била је у Шпанији на размени студената.

(elnortedecastilla.es)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".