Према првим информацијама, сумња се да је дечак искочио кроз задња врата и том приликом ударио главом о ивичњак, те поломио лобању на три места.

Несрећа се догодила око 20 часова увече, а претпоставља се да се тинејџер с друговима враћао из школе аутобусом на линији 50.

Пао пред продавачицу

- О самој несрећи постоје две верзије, а оно што је сигурно, дечак је био у друштву другова. Према једној верзији, он је искочио из аутобуса у покрету јер је његов друг остао на станици, а према другој, држао је врата и није им дозвољавао да се затворе, па је испао када је возило кренуло - каже извор Курира.

- Малолетнику је констатован прелом лобање на три места, крварење на мозгу и повреда кичме, а након збрињавања на Војномедицинској академији, он је пребачен на даље лечење у Универзитетску дечију клинику у Тиршовој - наводи саговорник Курира из истраге.

Зорица Бабић, радница у продавници хране за љубимце, међу првима је притекла у помоћ дечаку.

- Стајала сам испред и пила кафу с колегиницом, када је у секунди дете испало из аутобуса и директно пало пред нас. Пао је на ивичњак, ударио левом страном главе и с рукама на асфалту лежао непомично. Нас две смо буквално претрнуле. Пришао му је човек, који му је опипао пулс и рекао да је жив, а онда сам му пришла и ја, био је свестан све време - каже Зорица и наставља:

- Рекао ми је како се зове, колико година има, да има млађу сестру, у коју школу иде, али ме је све време питао шта му се догодило. Понављао је упорно да не зна како је пао, тражио је да позовемо његову маму.

Још увек узнемирена Зорица каже да је тинејџер био сав крвав, као и да му је једна девојка рекла да га је закачио аутомобил како би га мало смирила, јер он није знао шта му се десило.

Није знао шта се десило

- Питао ме је шта му је, да ли је повређен, па сам му рекла да је изгребан. Када сам га пипнула по челу и носу да му покажем огреботине, рекао је да га јако боли глава. Све време је покушавао да устане, али му нисам дала - препричава Зорица.

Она наводи да су убрзо дошли и другови тинејџера, који су аутобусом отишли станицу даље, и да га је један питао: "Будалетино, зашто си скочио из буса?", али да га је она ућуткала.

- Толико је пукло кад је дете пало да не могу да поверујем да је сам испао или искочио. Нисам инспектор, али ми је невероватно то, делује ми да га је неко гурнуо - каже Бабићева и додаје да возач аутобуса није ни приметио шта се десило, те да је наставио да вози.

- Немогуће ми је да нико од путника није видео и зауставио возило, па имају паник тастер, а могли су и да вичу. Иначе, чула сам да је повређени дечак држао задња врата да би у аутобус ушао друг који му је куповао папирне марамице. Е сад, да ли је то тачно, не знам - завршава наша саговорница.

Возач ништа није видео

Како Курир незванично сазнаје, возач аутобуса није пријавио несрећу јер он није ни видео да је дете испало или искочило из аутобуса.

- С возачем аутобуса на линији 50 биће обављен разговор. Он је свакако већ рекао да није приметио ништа необично, нити да су га путници обавестили - наводи извор из истраге. Друго основно тужилаштво јуче је саопштило да су наложили да се, поред возача, испитају и сведоци, те да им се достави извештај, као и да се о свему обавести Више јавно тужилаштво, с обзиром на то да је у питању повређивање малолетника.

Мајка пребледела

На место несреће у среду увече дошли су и родитељи повређеног тинејџера.

- Он је све време понављао да не жели да дође Хитна помоћ, већ да зовемо његову маму. Мајка је била бледа као зид када је дошла, понудила сам јој да уђе у радњу, да узме воду и слатко. Објаснила сам јој да сам њеном сину ставила ранац под главу, а да је његов телефон у џепу ранца. Потом је отишла са сином санитетом - рекла је продавачица Зорица, која је све време била на ивици суза.

Није оперисан

Након првобитног збрињавања на ВМА, малолетник је пребачен у Универзитетску дечју болницу у Тиршовој. - Дечак је на опсервацији на неурохирургији. Његово стање је тренутно стабилно, прати се и још није оперисан - потврдио је за Курир др Синиша Дучић, директор Универзитетске дечје болнице.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".