Последњи метеоролошки извештаји најављују хладну зиму, прецизирајући да ће се Србија налазити усред области која ће највише бити погођена.

Какву зиму можемо да очекујемо у Србији, да ли ћемо бити изложени непогодама и када се може очекивати прво захлађење и снег, открио је метеоролог Слободан Совиљ гостујући у програму београдског медија.

– Према прелиминарним подацима Републичког хидрометеролошког завода Србије, ми очекујемо за један степен топлију зиму у односу на вишедеценијски просек, температура би у просеку ишла од 1 до 5 степени, уз просечну количину падавина од 100-160 литара по квадратном метру на нивоу целе сезоне.

До краја октобра очекујемо релативно суво и топло време, а наредна седмица ће бити топлија од ове, 25-26 степени у већини крајева у Србији – рекао је метеоролог Слободан Совиљ, па додао:

– Просечни датум падања првог снега у Београду је 23. новембар, а средњи датум је 7. децембар, тако да има времена до првог снега, нема назнака за нагла захлађења, нема снега чак ни на планинама!

БОНУС ВИДЕО:

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".