Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) осујетила је на територији Владимировске области и на територији Москве активности присталица међународне терористичке организације и ухапсила 18 терориста, саопштила је ФСБ.


- ФСБ Русије за Владимировску област је заједно са сарадницима централне службе министарства на територији региона и града Москве открила и пресекла активности присталица међународне терористичке организације ''Катиба Таухид вал-Џихад'' - додаје ФСБ, преноси Спутњик.

Терористичку ћелију су чинили припадници једне централно-азијске републике, који су укључени у акције привлачења становника Русије у структуре међународне терористичке организације.

Они се баве позивањем на терористичке нападе и њиховом организацијом.

Ухапшена су четири странца којима су одузета средства за комуникацију и други материјали, а ФСБ је привела и 14 особа због финансирања терориста.

Припадници ФСБ су у седам региона Русије ухапсили 14 особа које су умешане у финансирање терористичке организације "Хајат Тахрир аш-Шам“ , саопштила је прес служба ФСБ.

- ФСБ је у Москви, републици Дагестан, Хабаровском крају, Курганској, Пензенској, Уљановској и Самарској области, ухапсила лица која су умешана у финансирање међународне терористичке организације ‘Хајат Тахрир аш-Шам’ која је забрањена у Русији, а која је активна на територији Сирије - додаје се.

Против петорице ухапшених је покренут кривични поступак због учешћа у тероризму, додаје Спутњик.

(Спутњик)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".