Озлојеђено истичу да је још одмалена био пробисвет и кавгаџија, те да је готово целом селу дуговао новац.

-Знамо да је био у криминалном миљеу. Стално је нешто мувао и петљао. Кажу да је у последње време продавао и дрогу, али да се он лично није дрогирао. Многима је у селу дуговао новац. Не знам како су му ти људи уопште и позајмљивали паре, кад сви знамо какав је. А што се толико задуживао, бог ће га знати – каже, за „Новости“, један Средиштанац.

Мештани калкулишу да су његови дугови нарасли на више од 10.000 евра. Пре више година је покушао да опљачка једну мењачницу у Вршцу, како би тај новац вратио, али у томе није успео.

-Робијао је због тога пет-шест година и није се опаметио. Зеленаши, којима је такође дуговао паре, хтели су чак да му узму породичну кућу у селу, па ју је његова рођена сестра откупила, како се више не би водила на Душаново име. Тако је успела да сачува имање и сећање на покојне родитеље. Туга – објашњава нам комшиница из Великог Средишта.

Последњих годину дана Душан је живео у Вршцу са Горданом и њеном мајком Драгицом, у њиховој кући у Улици Васе Пелагића. У Велико Средиште је долазио тек понекад, када би требало да среди неки ауто, јер је, кажу, био добар ауто-лимар и ауто-лакирер.

Полиција је јуче, након што се Душан разнео бомбом, претресла и ту кућу у Великом Средишту. Није нам познато да ли су у њој пронашли још неко оружје или експлозивно средство.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".