Стравична несрећа догодила се нешто пре 10 сати, када је, наводно, попустила ручна кочница на минибусу који је слетео у амбис дубок 50 метара.

Кочница попустила у најгорем тренутку

- Возач Ж.М. (63) стао је пре бране како би питао радника обезбеђења да ли могу да препрече пут преко бране Стубо-Ровни до манастира Лелић, пошто на тој деоници постоји знак да је саобраћај забрањен. У том моменту, ручна кочница минибуса, која је према речима очевидаца била подигнута, попустила је и аутобус са 18 путника је пробио заштитну ограду и слетео је у провалију дубоку 50 метара - каже извор.

Фото: Б. Пузовић

 

- На место несреће одмах су послате полицијске и ватрогасно-спасилачке екипе које су почеле са извлачењем повређених пензионера. Јовановићева је на месту преминула, а троје путника тешко је повређено. У поподневним сатима у болници је умрла и Љубица Марковић - објашњава саговорник.

- Повређени путници су, као и возач, махом из Осечине. Они су кренули на излет на коме је требало да посете манастире, али и Дивчибаре. Нажалост, путовање се завршило трагично - наводи извор који се задесио на месту несреће:

- Сцене на брани Ровни биле су језиве. Повређени људи лежали су на ливади, кукали, запомагали, дозивали помоћ. Ватрогасци и полицајци су чинили све да им помогну.

(Курир)

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Помоћ ходочасницима из минибуса

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".