У Србији се данас очекује хладно јутро, а дан сунчан и топао, уз највишу дневну температуру од 20 до 24 степена.


Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, ујутро ће  хладно, ван кошавског подручја очекује се краткотрајна магла. У току дана биће сунчано и топло.

И у Београду ће данас бити сунчано време уз умерен југоисточни ветар. Најнижа температура од 8 до 11, а максимална око 23 степена.

Према процени времена за наредних седам дана, до недеље, 23. октобра, јутра хладна, ван кошавског подручја са краткотрајном маглом и минималном температуром од 0 до 7 °Ц (понегде уз слаб приземни мраз), док ће у Војводини и Подунављу услед умереног југоисточног ветра јутарње температуре бити више (од 7 до 12 степени).

У току дана до среде претежно сунчано и натпросечно топло са максималним вредностима од 21 до 25 степени Целзијуса.

У среду после подне и увече очекује се пролазно умерено наоблачење, које ће условити пад температуре, а тек понегде у брдско-планинским пределима слабу краткотрајну кишу.

У четвртак следи свежије време уз разведравање - највиша температура од 15 до 19 степени.

Од петка температура поново у порасту, а наредног викенда појачање југоисточног ветра у кошавском подручју уз постепено наоблачење са запада Балкана и Јадрана које ће у недељу условљавати кишу и локалне пљускове, процењује РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".