Српски туристи су познати по разноразним начинима максималног коришћења уплаћеног одмора. Једна чудна прича стиже из туристичке агенције која организује повољне аранжмане за путовање по Скандинавији. Путује се аутобусом, траје две недеље, обилази се више држава и кошта мање од 500 евра по особи. Упечатљива прича долази са путовања бродом од Стокхолма ка Хелсинкију.

-На тим крстарењима доручак је 17 евра, што је стварно прескупо, посебно ако имамо на уму да су наши путници углавном пензионери. Ипак, српски туристи су и ту смислили фору- започиње причу туристичка радница.

Она је открила о каквој "фори" је реч. Једна особа уђе на доручак, уредно плати, а онда са шољом кафе излази на "пуш паузу" у пушачку зону. Тамо чека следећа особа који се врати у ресторан уместо прве особе. Та друга особа не плати ништа и испадне бесплатан доручак.

Како наводи туристичка радница, особље наводно није ништа приметило. На крају је тек водич провалио извесну групу Срба која је ово радила.

-На крају их је водич провалио, срећом, запослени тамо вероватно не могу ни да замисле да би некоме тако нешто пало на памет- додаје туристичка радница.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Истанбул - бисер босфора

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".