Пописивачи су добро обучени, спремно су изашли на терен у суботу и зато могу да кажем да посао протиче без икаквих проблема на терену, рекао је Коровић у емисији "Кец на једанаест" телевизије К1.

Он је навео да грађани бесплатним позивом Пописног инфо центра на број 0800 444 005 могу да добију све потребне информације и упуте евентуалне сугестије.

Старија суграђанка која је увређена и мисли да пописивач није урадио посао како треба, јавила се јуче јер је у згради са двадесетак станова пописивач код ње дошао последње, а она се прва уселила, а уз то је и управник зграде, навео је Коровић случај са терена.

Рекао је да је случај решен на тај начин што је њу пописао шеф пописивача, јер она није желела да то уради пописивач који је код ње дошао последњи.

"Нама је јако важно да ми попишемо сваког грађанина. Да ли ће то да се деси у његовој соби, у дневном боравку, у ходнику, или испред стана, у дворишту куће, заиста је мање битно", истакао је Коровић.

Он је нагласио да је списак питања исти као што је био на попису становника 2011. године, али да је додато питање о мушком фертилитету да би се истражио тај податак и самим тим утицало на наталитет.

Попис становништва у Србији почео је 1. отктобра, и до 1. новембра ће више од 20.000 пописивача посетити свако домаћинство у нашој земљи.

Попис становништва ради се на 10 година, а спроводи се да би се утврдио тачан број грађана и њихових потреба, што касније служи као основа за планирање социјалне и економске политике државе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".