Мачак Били постао је прави херој након што је спасио живот својој власници тако што ју је пробудио у раним јутарњим сатима док је жена преживљавала срчани удар у сну. 

Сем Фелстед из Велике Британије верује да јој је њена мачка спасила живот тако што ју је пробудила скочивши јој на груди. Она истиче да би умрла у сну да њен мачак Били није скочио на њу и почео да мјауче. 

Када се пробудила, жена је схватила да не може да јој је паралисана десна страна, па јој је мајка помогла да стигне у болницу.

Два стручњака за понашање мачака рекла су за Би-Би-Си да је седмогодишњи Били могао да реагује на промене у понашању или физиологији његове власнице. Истичу да је Били могао да примети да се Сем више зноји, да се креће другачије од нормалног, да производи буку, да је узнемирена у сну или чак да мења мирис.

- Била сам мокра од зноја па је можда то и осетио - рекла је Сем и додала да је Били обично ближи са њеном мајком, али да јој је овај пут показао велику љубав. 

Сем је рекла да њен аларм није требало да се упали још два сата.

– Никада ме није пробудио до те ноћи, никада ме не узнемирава. Не буди ме ни за храну. Моја мајка је такође била прилично шокирана. Рекала сам јој да ме је пробудио, а она је била још више шокирана. Никада нисам чула да мачке то раде. Свакако ми је драго што ме је пробудио. Ко зна да ли бих икада устаал без њега, могло је и горе да се заврши – рекла је Сем.

Лекари су рекли да су јој артерије блокиране, што је изазвало срчани удар. Када је Сем дошла кући након што је провела три дана у болници, Били је није ни приметио.

– Потпуно ме је игнорисао. Сада је исти као и пре, само се трудим да му пружим мало више љубави – рекла је она.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".