Џон Кент је син Кларка Кента и Лоис Лејн, који је у јулу преузео улогу и одело Супермена са лансирањем новог стрипског серијала Супермен: Син Кал-Ела.

Са развојем радње Супермен ће се придружити листи суперхероја у ЛГБТ заједници.

Размишљајући о томе како би Супермен изгледао данас, Том Тејлор, творац стрип серијала "Суперман: Сон оф Кал-Ел", у којем Џон Кент преузима плашт од свог оца Кларка, рекао је Би-Би-Сију да сматра да би пропустили велику прилику ако би наследник Кларка Кента био још једна "стрејт" личност.

 

 

Како Тејлор наводи, чак и пре него што је представио идеју о Џону Кенту као бисексуалцу, речено му је да је "Ди-Си Комикс" већ размишљао о тој идеји.

- У последњих неколико година дошло је до стварно великог помака - пре пет или 10 година, ово би било много теже, али сада је идеја прихваћена - објаснио је Тејлор.

Реакције људи на ову вест, како он каже, биле су веома позитивне.

- Било је људи који су бризнули у плач када су прочитали ову вест, као и оних који кажу да нису могли ни да замисле да ће за живота видети да Супермен, најмоћнији стрип суперхерој, личи на њих - истакао је Тејлор.

Како је најављено, нови број стрипа очекује се у новембру.

Романтична веза почеће између Џона Кента и новинара Џеја Накамуре у петом издању новог серијала које треба да изађе 9. новембра.

- Након што је Супермен физички и ментално исцрпљен покушавајући да спасе све које моће, Џеј је ту да се брине о Човеку од челика - наводи се у саопштењу.

(РТС)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".