Трогодишњи дечак којег је тетка пре недељу дана гурнула са мола у језеро Мичиген преминуо је од задобијених повреда.

Џозаја Браун, који је прошлог понедељка гурнут у језеро у Чикагу, преминуо је у недељу ујутру нешто после 10 сати, рекао је медицински истражитељ округа Кук за Чикаго Сун-Тимес.

- Смири се мој буба - написао је дечаков отац, Дантрел Бровн, у дирљивој почасти објављеној на интернету.

У другој објави, отац је поделио како је трагично могао да проведе само три сата са сином пре него што је умро, јер је и он у болници и чека трансплантацију срца.

Млади отац је рекао да му је дијагностикована конгестивна срчана инсуфицијенција само неколико дана пре него што се Џозаја родио.

Према наводима власти, Џозаја је 19. септембра гурнула у језеро Мичиген његова тетка Викторија Морено (34), која је гледала како се бори да остане на површини скоро 30 минута.

Морено је наводно проверила околину да види да ли неко гледа пре него што је гурнула дете са платформе од шест стопа у воду.

Фото: Профимедиа

 

Полиција је на крају стигла након што су пролазници видели дете како се мучи у води.

Рониоци су пронашли Џозију док је био у застоју срца и одмах су га одвезли у оближњу дечију болницу у критичном стању.

Његова тетка је наводно украла кључеве породичног камиона који није смела да вози и одвела дечака до Морнаричког пристаништа.

У једном тренутку док је шетала са малишаном поред воде, дете се увукло испод баријере близу ивице, али га је Морено ухватила за ногу и повукла назад „јер је у непосредној близини било неколико људи“, рекла је помоћница државног тужиоца Лорејн Скадуто током Мореновог саслушања о обвезници.

- Окривљена је више пута погледала око себе и чекала да људи оду, погледавши још једном, а када нико није био присутан, дозволила је трогодишњем детету да се врати испод ланца према ивици платформе – радећи ништа - рекао је Скадуто.

Застрашујући снимак Морена како гура дете у воду и не чини ништа да покуша да га спасе, наводно је снимљен надзорном камером.

Судија Окружног суда у Куку, Сузана Ортиз, одбила је одређивање кауције за Морена током саслушања у среду.

Фото: Танјуг/АП

 

Чак и док је Моренова одбрана тврдила да она пати од тешких менталних проблема, Ортиз је њене наводне поступке назвао „намерно бруталним и гнусним“.

Морено је ухапшена на лицу места и оптужена за покушај убиства првог степена и тешко пребијање детета млађег од 13 година, што је проузроковало трајни инвалидитет.

Очекује се да ће се Морено појавити пред судом 30. септембра.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".