Председник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је председници Скупштине Данијели Ђуровић предлог за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе.

У образложењу, Ђукановић је навео да након обављених консултација о мандатару за састав владе није "стекао утисак да постоји јасна већина која би била у стању да формира Владу која би понудила решења веома тешких проблема на финансијском, економском, правном, институционалном и политичком плану", пишу Вијести.

- Посебно на безбедносном, имајући у виду актуелну кризу у Европи изазвану агресијом Русије на Украјину, која има несумњиве импликације на безбедност Западног Балкана - навео је Ђукановић.

Он је обавестио Ђуровић да је обавио консултације са представницима Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократске партије (СДП),Социјалдемократа Црне Горе (СД), Бошњачке странке (БС), Албанске алтернативе (АА), Форце, Демократске уније Албанаца (ДУА),Демократске партије (ДП) и Либералне партије (ЛП).

Позиву се, како је навео нису одазвали представници Демократског фронта (ДФ), Демократске Црне Горе (ДЕМ), Социјалистичке народне партије (СНП) и Грађанског покрета УРА.

- Предлог да се мандат за састав Владе повери господину Миодрагу Лекићу, који ми је јуче у име партија које су освојиле већину мандата на изборима 2020. године упутио господин Андрија Мандић нисам могао да прихватим, јер сматрам да се за то нису стекли сви неопходни услови - закључио је Ђукановић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".