Седмогодишњи дечак из Власотинца, који је повређен у саобраћајној несрећи у овом месту док је возио бицикл, преминуо је у петак увече у нишком Универзитетском клиничком центру.

Он је изгубио тродневну борбу са тешким повредама мозга и лобање упркос свим напорима лекара да му спасу живот. Малишан је био у коми. На механичкој вентилацији и без реакција.

Родитељи и родбина, иако свесни да је стање веома тешко, до последњег тренутка су гајили наду у његов опоравак.

Дечакова тетка је на једној од друштвених мрежа, неколико сати пре трагичног епилога, апеловала на све да се придруже молитвама за његово оздрављење уз поруку - "Моли те тета, Боко, бори се и издржи ову битку!"

Дечак је кобног дана наводно ударио у дрво од којег се одбио на пут. Тада је, како се спекулише, дошло до контакта са путничким возилом, па је малишан пао на асфалт и тако задобио повреде са трагичним последицама.

Незванично сазнајемо да је за воланом аутомобила био дечаков двадесетогодишњи комшија и да је до повреде малишана дошло у улици у којој постоје "лежећи полицајци", што иде у прилог спекулацијама да се возило није кретало великом брзином.

Претпоставља се да ће и то бити предмет вештачења које су надлежни наложили.

Несрећни дечак је возио бицикл са још тројицом својих другова које је полиција, како незванично сазнајемо, саслушала, као и возача аутомобила, али не у својству осумњиченог. 

ТУГУЈЕ ЦЕЛО ВЛАСОТИНЦЕ

За трагично настрадалим дечаком тугује цело Власотинце. Нико не може да поверује у то на који је начин нестао један тек започети живот. Причају да су мајка и отац у шоку и под седативима од када су сазнали за малишанове тешке повреде.

- У њима је до последњег тренутка тињала нада да ће се десити чудо иако им је речено, како се прича, да су шансе за то веома мале. Сви смо се надали и молили, али таква је судбина - рекао је један од комшија.