Легенда српског глумишта Светлана Цеца Бојковић говорила је искрено о одласку у глумачку пензију, али се дотакла и пројеката на којима тренутно ради и чувању животне средине:

- Сви људи који живе у граду морали би, пре свега, да чувају град од прљавштине. Тако што неће бацати отпатке, што ће редовно одлагати своје смеће у контејнере, а не око њих и да га неће бацати кроз прозор свога стана у двориште, што се нажалост често дешава - изјавила је глумица и додала:

- Грађани треба да склањају измет својих кућних љубимаца, док их шетају и да чувају свако дрво и зелену површину у својој околини. И на крају, треба да прате шта се дешава у Србији са земљом коју обрађују пољопривредници која нас храни, те да им, у очувању плодне земље увек дају пуну подршку. Широм Србије планира се и већ настаје прљава индустрија што трује воду, земљу, ваздух, биљни и животињски свет, као и животе људи.

Фото: ТВ Новости

 

Такође је додала да су родитељи ти коју  играју кључну улогу у животима своје деце:

- Има велики број родитеља који ту свест о очувању животне средине преносе на своју децу. Ту обуку морали би да преузму и дечији вртићи и школа - сматра глумица коју смо ових дана гледали у серији “У клинчу”, у којој је поново освојила срца млађе и старије генерације. 

- Очекивала сам да ће бити одлично прихваћена јер сценарио је јако добар, редитељи такође, глумачка екипа одлична. Ових дана на улици, јављају ми се и тинејџери и старији изражавајући своје задовољство серијом. То је охрабрујуће. 

Фото: ТВ Новости

 

Када је у питању одлаак у пензију, Светлана је изјавила да треба знати када се треба повући: 

- Зависи од личности до личности. Мислим да бисмо, ми глумци, морали бити поштени пред собом, односно свесни када нам понестаје свежина и енергија за креацију. У том случају се треба повући. Али то, кажем, зависи од особе до особе - каже глумица која има пуне руке посла у наредном периоду.

(Блиц)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Стево Жигон

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".