Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти данас је изразио "забринутост" што, како је навео, Србија снажно наоружава своју војску опремом коју добија из Русије и Кине, и додао да не искључује "ни могућност избијања рата на Косову".


Курти је за хрватски "Вечерњи лист" додао и да је "најопасније то што вођство Србије сматра да та земља дугује превише Русији и да је она мајка Србији" и сматра да су зато околности на Балкану "пуне ризика и стрепње".

Како тврди, Србији је да би нормализовала односе са тзв. Косовом потребно да се дистанцира од Милошевићевог режима, и од руског председника Владимира Путина, јер сматра, да је "недистанцирање" главна препрека не само за мир на Косову и Метохији него и на западном Балкану.

Он је поновио да Приштина тражи да резултат дијалога буде правно обавезујући споразум који ће "успоставити потпуну нормализацију односа међусобним признавањем".

Одговарајући на питање зашто се противи формирању Заједнице српских општина, он је поновио тврдњу да би то био увод у стварање нове Републике Српске, као и да су договор у Бриселу постигли његови претходници који нису марили за интерес тзв. Косова, преноси Косово онлајн.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".