Џеф Безос је изгубио статус друге најбогатије особе на свету и пао је на 3. место, док се индијски пословни могул Гаутам Адани брзо пење на Блумберговом индексу милијардера.

Ово је први пут да се особа из Азије тако високо котирала на Блумберговој листи. Адани је у фебруару ове године претекао индијског тајкуна Мукеша Амбанија и постао најбогатија особа у Азији, преноси ЦНН.

Аданијево богатство од 146,9 милијарди долара, које је углавном везано за власништво његовог великог конгломерата Адани Груп која управља низом послова укључују бизнис везан за луке и угаљ.

Акције неких компанија Аданија скочиле су за више од 1.000 одсто од јуна 2020. Аданију је требало мање од 10 месеци да дође до 2. места након што је годину почео са 14. места.

Фото: Профимедиа

 

 

Безосова нето вредност пала је на 145,8 милијарди долара. Оснивач Амазона је раније био на првом месту на листи, али је на његово богатство утицао развод 2019. и пад акција Амазона. Продаја технологије је од јануара смањила Безосову нето вредност за 45 милијарди долара.

Илон Маск и даље је најбогатија особа са 260 милијарди долара.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".