Ухапшени су А. Х. (1989) полицијски службеник ПУ Ниш, фактички сувласник привредних друштава „Цасх хелп“ и „Цасх хелп плус“ доо из Ниша, С. Х. (1965) формални власник и одговорно лице у тим привредним друштвима, М. Ј. (1983) фактички сувласник и Ј. М. (1988) и Т. С. (1992) запослене у наведеним привредним друштвима.


Осумњичени А. Х. се терети да је у дужем временском периоду, заједно са С. Х. и М. Ј. посредством Ј. М. и Т. С. давао кредите физичким лицима без овлашћења Народне банке Србије, у пословним просторијама привредних друштава, која су регистрована као залагаонице, „Цасх хелп“ у Нишу и „Цасх хелп плус“ доо - филијалама у Београду, Новом Саду, Врању, Пироту, Лесковцу и Крагујевцу.

Осумњичени су са физичким лицима закључивали уговоре о зајму при чему су као средство обезбеђења за повраћај новца депоновали чекове грађана или административне забране, са каматама које су на годишњем нивоу износиле од 65 до 133 процента.

У претресу пословних просторија и осумњичених, полиција је пронашла готовински новац у износу од више од два милиона динара и депоноване чекове у вредности 35 милиона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, наводи се у саопштењу МУП-а.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".