Зоран Мока Славнић отворио је душу за "Курир" о сину Звездану Славнићу, који је недавно ушао у "Задругу 6".

Звезданови проблеми са законом почели су још током деведесетих година прошлог века.

Фото: Јутјуб принтскрин/RAS televizija

 

 

Он је 1998. године убио Оливера Јовановића у клубу "Четири собе". Наводно, повод је била свађа око тадашње Славнићеве девојке, певачице Ксеније Пајчин. Младић је преминуо 12 дана након пуцњаве и за тај злочин Славнић је осуђен на девет и по година затвора, али је после одлежаних 8 амнестиран. Био је члан банде "Пинк Пантер" која се скривала у Немачкој, гоњен и осуђиван због тешких кривичних радњи и трговине наркотика. 

- Прво и најважније, Звездан је у Задругу 6 ушао да открије истину о себи до краја. Ништа неће прећутати. Друго, ја сам му рекао иди и једанпут узми паре на поштен начин, наравно, то је било у шали речено. Слатко смо се насмејали. Да би ушао у "Задругу", мораш да будеш специјална врста људи. Ја их нећу карактерисати која је то врста, јер ми то све видимо. Ја познајем Кристијана Голубовића, Лепог Мићу, Микија из Купинова. Свако је имао неку зајебанцију, ја у то не улазим. Задругу има неко ко воли, има неко ко не воли, али немам ништа против.

Фото: Архива Новости

 

 

Мока се осврнуо на кобну ноћ у коме је његов син Звездан убио младића, наводно због покојне певачице Ксеније Пајчин. Како је он наговестио на самом почетку, Ксенија том догађају није присуствовала, нити су Звездан и она тада били у вези.

- Она ту ноћ није била ту, а мој син и она нису били у вези. У "Четири собе" те ноћи је била глумица Катарина Радивојевић са својом другарицом. Играла је провокативно и некултурно, мој син као мангуп им је послао пиће. Момак који је био друштву, један од тројице, позвао га је напоље да се туку и ухватио се позади као да има пиштољ. Звездан у том моменту није имао оружје, али му је неко додао. У тој тучи је наишао покојни Оливер Ивановић, који је покушао да мог сина заустави да тог дечка не бије. Нажалост, пошто се то дешавало у дворишту, била је само једна сијалица и видљивост је била мала. Звездан се уплашио да ће овај дечко да му узврати и руком у којој је држао пиштољ хтео да удари Оливера, али је прст проклизао и дошло је до испаљивања метка у тог младића. Без икакве намере, у самоодбрани је то урадио - прича Славнић и наставља:

Фото: Принтскрин Инстаграм/Слика на профилу корисника xenia_pajcin xenia_pajcin

 

 

- Позвао сам мајку плачући и ридајући као сад. Рекао сам јој: "Госпођо, више бих волео да ме је неко позвао и саопштио да је неко убио Звездана него што ја у оваквој ситуацији треба вама да изјавим." Извређала ме је на пасја уста. Рекао сам да је разумем, изгубили сте сина, а мој син има шансу да се исправи. Тако се то завршило.

- Почела је истрага. Добио сам позив од анонимне особе да у то време дам по 1.000 марака да напишу извештај који је у корист мог сина. Рекао сам да Звездан то није желео да уради и да сам спреман на то да суд докаже. Он није пуцао са два и по метра, јер кад тако пуцаш, каже се "убио си га као зеца". То је умишљај. Знао сам да мој син, нажалост, има ону ствар на мене и да ће то да издржи јер је коректан.

Фото: Принтскрин

 

 

Прича се наставља. Звездан је у КПЗ Сремска Митровица провео скоро три године због трговине наркотицима. Ухваћен је у препродаји више од 150 грама хероина. Мока је на опште познате приче из медија везаних за диловање наркотика свог сина, одговорио:

- Не! Никада. Замољен је да другу донесе то, и то је урадио без икакве надокнаде. Био је курир и надрљао је због тога. Подметнуо се да учини и себи направио проблем. Будаласто је да из Београда носи дрогу у Крушевац. Пљачкао је златаре и осуђен је за то.

Какоје Славнић открива, он је знао да се његов син креће у лошем друштву, као и да поседује ватрено оружје.

- Знао сам да је у таквом друштву и да носе пиштоље, и рекао сам му: "Сине, немој да носиш пиштољ, јер онда немаш шансе да неког убијеш." Он се насмејао и одговорио: "Да не носим пиштољ, па да ме убију као зеца." Био сам шокиран. Звездан није убица и не иде градом да ради такве ствари. То што се десило је трагичан сплет околности и он је поштено одлежао. Неколико година пре несреће био сам на мору у неком друштву и рекао како ће он да заврши, или ће бити убијен, или ће њега неко да убије, јер то је као у рату - рекао је Мока и завршава причу:

Фото: Јутјуб принтскрин/РАС телевизија

 

 

- Био сам у затвору у Ваљеву, где је лежао, био сам као инвентар тамо. Мој син је имао алергију и требао је да има перфектне услове, али никога није било брига за то. Имао сам неограничен број посета које ја нисам злоупотребио. Знало се сваке суботе сам са сад бившом женом одлазио. Тешко је било, али никада нисам дозволио да други виде. Целог живота су говорили родитељ мора да уради све за дете - рекох да, али ако је морално.

Након приче прослављеног кошаркаша, остаје да се чује прича његовог сина Звездана, коју верни гледаоци "Задруге 6" са нестрпљењем ишчекују.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ретко виђене фотографије Соње Савић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".