На излазу из Ирига ка Руми, јутрос око осам часова, умало је дошло до излетања аутобуса са пута. Возачу је позлило, а један тинејџер је брзом реакцијом успео да заустави возило.

Путник И. П. каже за новосадски Радио 021 да 16-годишњи дечак заслужује све похвале, јер је успео да спречи незгоду у којој је могло да буде повређених.

Према речима сведока, аутобус је излазио из Ирига када се возач само онесвестио и возило је кренуло да кривуда путем.

- Аутобус је одједном кренуо да прелази у другу траку и да се љуља. Нисам одмах видео да возач не управља, али сам то схватио када су неки повикали да се онесвестио и тада је тај момак скочио са седишта и дошао до места за возача. Аутобус је кренуо поново на другу страну и ка ивици пута, али на срећу младић је успео да га заустави. Пришао је и још један путник, колико сам чуо неки полицајац, да помогне тада. На нашу срећу, аутобус је ударио само у један саобраћајни знак и то је сва штета која је настала - каже овај очевидац.

Аутобус је кривудао по путу 200-300 метара пре него што се зауставио.

Након што је стао, из њега су изашли путници, међу којима је било доста деце. Већина је потом ушла у аутобус другог превозника који је наишао.

И. П. каже да је Хитна помоћ стигла после неколико минута, пруживши помоћ возачу.

Очевидац наводи да су сви постали свесни свега шта се десило када су стали и видели како је аутобус могао лако да се преврне да је излетео са пута.

(Радио 021)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".