Страшна трагедија задесила је породицу из Сремске Митровице, када је након смрти сина јединца З.К. (39) у септембру прошле године мајка Љ.К. (74) извршила самоубиство наком месец дана вешањем о дрво у дворишту куће, а данас око 11 сати отац се убио на истоветан начин као и супруга.

У митровачком насељу Блок Б, у Улици цара Душана данас у преподневним сатима обесио се Ј.К. (69), на истом месту у двористу породичне куће, где је самоубиство извршила његова супруга у октобру прошле године.

- Страшно! Познавали смо комшиницу, била је тиха, породична жена. Она и покојни комшија радили су у Аустрији и тамо остварили пензију. Причало се да се син годинама борио са наркоманијом, умро је млад у септембру прошле године. Мајка ко мајка, није могла прежалити сина јединца, отишла је у смрт од туге за њим.

Комшија ју је испратио на вечни пут у октобру прошле године. Повукао се, није излазио, патио је за њима. Не можемо да дођемо себи, одузео је живот на потпуно исти начин, на истом месту у дворишту... трагедија - причају комшије из Улице цара Душана, преноси Информер.

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".