Тара живи у Београду, а са Норвешком и Мостаром, како се износило након објаве њеног храброг скока на друштвеним мрежама, нема никакву везу. Са мамом Наташом допутовала је у Мостар јер јој је жеља била да уживо гледа такмичење у скоковима које је одржано протеклог викенда.

- Хтела сам да скочим са Старог моста јер сам већ скакала са висина већих од 17 метара. Био ми је изазов са скочим са висине од 23 метра. Било је мало чудно, али нисам се уплашила. Била сам срећна кад сам изашла из воде и сви су ме тапшали. Видела сам да су снимак мог скока објавили бројни медији и јако сам поносна - испричала је храбра девојчица.

Тара ће ускоро кренути у осми разред основне школе, а већ седам година је чланица Клуба за скокове у воду "Чукарички" где вредно тренира. Жеља јој да се једног дана, како је открила, опроба у такмичењу у скоковима.

- Први пут сам уживо гледала те скокове и фасцинирана сам. Жао ми је што нисам знала да је легендарни Орландо Дуке у Мостару одржао тренинг камп јер бих се прикључила - рекла је девојчица.

 

 

У Мостару је била први пут и не крије да је одушевљена његовим лепотама.

- Мостар ми се јако допао. Има лепу културу, а знам да су скокови са Старог моста дуга традиција и да овде скакачи изводе скок који се зове "ласта" и знам да су то јако опасни скокови. Баш је један скакач извео "ласту" на отварању скокова - рекла је Тара.

Њена мајка Наташа је испричала да првобитно није имала страх кад јој је кћерка изразила жељу да скочи са Старог моста јер, како је објаснила, до тада је небројено пута изводила скокове с висина од 17 метара.

- Међутим, страх се појавио оног тренутка кад сам Тару видела да стоји на Старом мосту. Тада су ми "отказале" и руке и ноге јер огромна је висина. Али скочила је одлично и јако сам поносна - рекла је Наташа.

Одушевљење Тариним скоком није крио ни вишеструки шампион скокова са Старог моста и председник Клуба скакача у воду "Мостари" Лоренс Листо. Наводи да Тара није баш случајно скочила. Претходно је извела серију скокова са скакаонице "Дураџик" са висине од 17,6 метара.

- Нисам уживо гледао њен скок, али видео сам снимак и могу рећи да је било перфектно и да је одлично упала у воду. Међутим, ексклузивно, након што смо се и ми тек упознали, могу казати да су прихватили наш позив да следеће године Тара отвори 457. скокове са Старог моста. Дакле да својим скоком отвори нашу традиционалну манифестацију - открио је Листо.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".