Дарко Елез, који је у Босни и Херцеговини осуђен на укупно 20 година робије, ускоро ће бити изручен Србији како би тамо издржавао казну затвора, сазнаје "Аваз".

Министарство правде Србије прихватило је Елезову молбу да казну издржава у Србији. Он је 21. децембра 2020. године ухапшен према Интерполовој потерници у Београду и изручен БиХ у марту. Већ близу две године је у затвору у Војковићима.

- Остало је још неколико нејасноћа које су у фази решавања и врло брзо ћемо реализовати овај трансфер - речено је за “Аваз“.

Он је захтев да казну служи у Србији поднео путем адвоката Сенада Крехе у фебруару ове године.

Елеза је Суд БиХ, на основу споразума о признању кривице, осудио на 15 година затвора због тешких кривичних дела почињених у оквиру организиране криминалне групе, а ухапшен је у оквиру предмета "Лутка".

Враћено држављанство

Суд у Источном Сарајеву га је 2004. осудио на пет година и осам месеци због убиства, при чему је добио јединствену казну затвора од 20 година.

Елез је тражио да казну служи у Србији због своје породице која живи у овој држави. Њему је недавно поново враћено држављанство Србије.

Обустављена истрага

Елез је молбу за изручење Србији поднио чим су се стекле законске могућности за то, односно када су правосудни органи БиХ обуставили истрагу која је против њега покренута због сумње да је 2018. и 2019. у Источном Сарајеву учествовао у два убиства, изнуди, застрашивању и другим кривичним делима.

(Аваз)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".