Новак Ђоковић је познат по својим хуманим гестовима. Тако је идеја на планини Гоч коју Ђоковићи обожавају, о изградњи хотела настала због Новакових потреба, а пре свега због малишана који немају могућност да тренирају. Комплекс би требао да званично започне градњу крајем године. Ђоковић је за ову инвестицију издвојио 20 милиона евра.  

- Ђоковићи обожавају планине и често их посећују. Одувек су желели да имају своју оазу на високој надморској висини и да направе престижан спортски центар који ће имати све погодноси које су потребне Новаку током тренирања и одмарања. Пре неколико месеци указала им се прилика да купе огромно земљиште на планини Гоч, а Ноле је то схватио као знак да је време да оствари свој сан и уложи у изградњу спортског комплекса - рекао је на почетку разговора извор који је желео да остане анониман.

Фото: AP Photo

 

- Новак је свега неколико дана преговарао о куповини земљишта на Гочу, а будући да су његову идеју подржали водећи инвеститори у том делу Србије, договор је лако постигнут. За неколико недеља очекује се да земљиште и папиролошки буде у његовом власништву, а почетак изградње договорили су за прве недеље децембра. Како на земљишту не постоји ниједан објекат, Ноле ће са градњом почети од нуле, па ће му за изградњу  хотела и спортски центар бити потребно нешто више од две године - навео је извор.

- Хотел на три спрата, помоћне куће, спортски терени, базени, тератене и ресторан су само део тога што Ноле планира да изгради. Почетно улагање је нешто више од 20 милиона евра, али он не жали новац јер жели да све буде како треба. С обзиром да се ради о почетном плани изградње, велике су шансе да ће рачуница бити и знатно већа - казао је извор и открио да најбољи тенисер света испланирао да спортске активности и тренинзи буду потпуно бесплати за све социјално угрожене малишане. 

Фото: Танјуг/АП

 

- Иако су хотел и спортски центар одлично улагање које Новаку враћа сав уложени новац, од првог тренутка га је држала идеја да направи рај за мале спортисте који желе да тренирају, али за то немају услова. Прво што је рекао јесте да ће деца из тог округа тренирати бесплатно, као и сви остали малишани који потичу из сиромашних породица. Свима је познато колико се његова породица мучила како би му обезбедила могућност да тренира, па је то његов начин да се одужи због свега што је данас постигао - закључује извор за Ало!.

Тенисер поседује и некретнине у иностранству. Купио је станове у , Њујорку, Монаку, Мајамију...

За куповину ових станова издвојио је неколико милиона евра. 

Велелепна вила у Марбељи према наводима шпанских медија, коштала је Новакаоко 10 милиона евра, као и стан у Монте Карлу, Монаку, на Менхетну и Мајамију. Такође је власник луксузног пентхауса у Београду за који је искеширао 545.000 евра, а који има терасу са базеном. У суседној Црној Гори власник је стана у Порто Монтенегру у Тивту, који вреди више од два милиона евра. Такође, власник је и виле у Срему која се налази крај Павловачког језера и која је још у изградњи.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Јелена и Новак Ђоковић фондација

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".