Најпре је добила понуду за хрватски ''Плејбој'', коју је одбила. Потом је на захтев уреднице српског издања пристала да се фотографише. 

- Било је и раније понуда, конкретно за хрватски Плејбој, али сам упорно одбијала. А онда су папараци из потаје сликали многе наше познате жене и девојке, и то што горе, то боље, па им се јавно подсмевали по таблоидним часописима. Тада је почело да излази српско издање Плејбоја на чијем челу је била уредница Душка Јованић. Када ме је позвала на разговор, а знала сам њене убеђивачке способности, њен интелект, знала сам да ћу пристати - започиње Сузана.

- Само посебне и јаке жене се сликају за овај часопис, жене које померају границе, које су самоуверене, остварене у својој професији. Уосталом, нудим ти селебрити едиторијал којим се могу похвалити највеће светске звезде, а не дуплерицу, у часопису који је цењен у целом свету, не само због еротике, већ и естетике - додаје она.

- Слушајући је, сетила сам се ружних фотографија и коментара који су тог лета били актуелни, и помислила, ако већ треба да се скинем, нека то буде лепо, професионално, под добрим светлом и под мојом контролом. И пристала сам... - присећа се Сузана.

Фотографисање је трајало два дана, екипа је желела да постигне холивудски гламур, а на крају су сви заједно успели у томе.

- Ја сам у то време имала 48 година, изгледала сам феноменално, линија ми је била савршена, годинама сам упорно вежбала... Исијавала сам самоувереношћу и зрелошћу - каже она.

- И нисам била баш гола, било је ту цвећа које је скривало шта треба. Али... Нисам баш била потпуно без треме, па сам на фоткање повела своју блиску рођаку, да ми чува страх и одагна евентуалну нелагоду. Она је била једина особа из мог окружења која је знала шта радимо - каже Сузана

Иако је свесно знала да ће ово фотографисање бити главна тема у граду, желела је да помери границе.

- Знала сам шта радим и да ће бити циркуса, чаршијског оговарања и негативних коментара, али тако се померају границе, зар не? Нико ми није рекао "Браво, Манчић", нико није похвалио квалитет фотографија, главна тема су биле моје године, како се усуђујем… Е па видите, нисам се ја сликала само себе ради, да се покажем већ да се поклоним својој генерацији, да оснажим све оне жене из педесет и неке, које су одавно проглашене за бабе и бачене у старо гвожђе, иако су и даље лепе, очуване и пожељне. То је била моја мисија - прича Сузана и додаје:

- Не кајем се, штавише, поносна сам на себе што сам савладала наметнуте табуе и стид, и показала да лепота жене не зависи од броја година. Показала сам храброст - рекла је она.

(Ало)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Атрактивна издања Драгане Косјерине

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".