Након саслушања осумњиченог, судија за малолетнике Вишег суда у Панчеву му је одредио притвор због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведока као и због чињенице да му се ставља на терет извршење кривичног дела за која је прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење поступка према малолетнику.

Тинејџер (17) је силовао, а затим и претукао своју бабу (71) из околине Алибунара, а према речима мештана он је тада био је под дејством алкохола.

- Здрав разум то не може да уради! Одвратно. Како је могуће да нападне особу која ти је старатељ, која те подигла од кило меса - кажу мештани села из околине Алибунара.

Мештани наводе да је ухапшени малолетник и раније био проблематичан и агресиван према својој баки, иначе, мајци свог покојног оца.

- Несрећна ли је ова жена, кукавица шта је дочекала - кажу комшије ове породице.

- Боље да сам умрла, него што сам дочекала да ме унук силује! Мени нема живота. Замислите шта сам дочекала.

Овим речима за Курир прича бака коју је 13.августа силована и брутално претучена, а сумња се да је напад и силовање починио њен унук у њиховој породичној кући у околини Алибунара.

- Спавала сам у соби и ушао је око 2 сата иза поноћи у просторију и спустио ролетне. Пришао ми је и ставио ми јастук на лице. Покушала сам да се одбраним, али ме је тукао. Ударао у лице, по телу, по рукама. Лице ми је било изгребано. Питала сам га ко је, он је ћутао, а ја сам знала да је мој унук - каже у сузама несрећна жена и наставља:

- Осетила сам тај његов смрад и јак мирис, јер је радио на њиви и у штали. Осетила сам његове руке. То је био он.

Неутешна жена каже да је боље да је умрла него дочекала овакву срамоту.

- Боље да сам добила инфракт. Ма и да ме је претукао да ме нема, а не да ме силује. Кад ме је силовао, наставио је да ме туче. Бацио ме је на други кревет и наставио са батинама - каже она и додаје да кад је успела да се отргне из његових руку позвала ћерку и рекла јој: "Далибор ме је силовао."

Славиčина ћерка и тетка ухапшеног одмах је позвала полицију и пријавила напад и силовање, а они су према њеним речима брзо стигли. Данијела Путник нам је рекла да не зна како да опише ситуацију која им се догодила у кући.

- Био је и раније агресиван, али никада не би смо могли да замислимо да је спремам да уради овако нешто. Ужас, шта смо доживели - рекла је она.

Несрећна Славица Путник се надовезује на ово и наводи да додаје да је била и код лекара.

- Узели су ми пиџаму, све отиске су узели. Ишла сам и код гинеколога, брисеве су ми узели, све како би установили да ми је ово направио унук. Јадна сам ја. Желим да продам кућу и да побегнем негде од срамоте - каже она и додаје: - Пријавила сам Далибор пре 15 дана, али нико није реаговао. Ишла сам и у Центар за социјални рад, али ништа се није десило, а сад видите како сам прошла. Неко је могао ово да спречи, да се на време спречило.

- Колико ме је мучио, боље да ме је убио. Јако је тешко ово, рекла је она.

Мајка га се одрекла

Несрећна жена каже да јој је тешко пало то што су јој унучад остала без оца.

- Мој син је умро у октобру и нисам се опоравила од те трагедије, а дочекала ме ова, много гора. Кад затворим очи уместо да видим и сањам сина, видим унука како ме силује - каже она и додаје да се мајка одрекла сина и преудала.

- Отишла је и оставила троје деце. Он је ухапшен, средњи је са нама, а унука је у хранитељској породици.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".