Даријус Кембел Данеш шкотски певач и бивши такмичар у талент шоуу "Поп Идол" је преминуо у 41. години.

Глумац и певач је пронађен је мртав у свом стану у Рочестеру у Минесоти по изјави његове породице. Узрок смрти још није објављен, а полиција наставља са истрагом.

- Са великом тугом објављујемо да је преминуо Даријус Кембел Данеш. Даријус је пронађен у свом кревету у Рочестеру и није давао знаке живота. 11. августа је проглашен мртвим. Локална полиција је потврдила да нема знакова самоубиства или сумњивих околности.

Узрок његове изненадне смрти за сада није познат, а анализе се настављају. Молимо вас да љубазно поштујете наше жеље за приватношћу у овом тренутку док се боримо са трагичним губитком сина и брата.", наводи се у саопштењу његове породице, а преноси НМЕ.

Фото: Профимедиа

 

 

Певача је делило само неколико недеља од турнеје са бившим колегама. Извори блиски Даријусу тврде да је био веома "узбуђен" због повратка кући у Велику Британију, као и повратка у такмичење "Поп идол" које ће се снимати у позоришту Критерион на Вест Енду, преноси Даилy Маил.

 

 

Осим музиком, бавио се и глумом, а наступао је и то веома успешно на Вест Енду. Играо је у "Чикагу" између 2005. и 2006. године. Појавио се и у "Гуyс Анд Доллс", "Гоне Wитх Тхе Wинд", "Фуннy Гирл" и "Фром Хере То Етернитy".

Познати певач живео је у САД и био је у вези са канадском глумицом Наташом Хенстриџ. Пар се венчао 2011. на ранчу у Санта Барбари у Калифорнији, а онда се растао.

 

 

Његова бивша супруга прекинула је ћутање па је у краткој изјави објављеној јуче поручила: "Нема речи, Даријусе… само љубав, љубав, љубав".

Члан жирија поменутог такмичења у којем се Даријус прославио Сајмон Кауел (63) одао је почаст покојном певачу ког је први пут упознао 2002. године када је завршио на трећем месту уа Поп Идолу.

 

 

Музички могул напоменуо је да је музичка звезда преминула тачно 20 година након што је била на првом месту топ листе са својим хваљеним синглом "Цолоурблинд". Потврђено је да је певач недавно посетио Сајмона у његовом дому у Малибуу.

Сајмон је за Даилy Маил изјавио: "Први пут сам видео Даријуса на телевизији пре више од 20 година и заиста сам га добро упознао. Био је харизматичан, забаван и сјајна особа. Његова смрт, смрт неког тако младог је апсолутна трагедија и моје срце је са његовом породицом и пријатељима".

Он би 19. августа напунио 42 године.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".